Blog

KOronavírussal kapcsolatos termékeink

Tekintettel a COVID-19 vírusra, mi is fontosnak tartjuk a megfelelő távolságtartás betartását.

A távolságtartás betartásához kapcsolódóan nyomtatunk padló- és falmatricákat. A padlómatricák legnagyobb előnye, hogy könnyen applikálható, nem szükséges hozzá dekoros szakértelem, ahogy a matrica eltávolításához sem. Szívesen segítünk a grafikai megtervezésben is, ha esetleg a sablonmatricák nem nyeri el tetszését. A matricákat bármekkora méretben, mennyiségben, akár lamináló fóliával is kérheti, hogy a matrica élettartama az átlagosnál magasabb legyen. Kérjük mindenképpen tüntesse fel az árajánlat kérésben milyen padlózatra és mennyi ideig szeretné a kívánt matricákat felragasztani és aszerint segítünk kiválasztani a lehető legjobb megoldást.

A távolságtartás másik termékcsoportja a plexifalak. Biztosan Ön is találkozott már a boltokban található plexifalakkal, ezek megvédik a boltban dolgozókat és vásárlókat egyaránt. A plexiket meg is tudjuk nyomtatni, illetve a kívánt méretre vágni tekintettel a boltok egyediségére, hiszen nem mindenhol fér el az adott plexisablon. A plexi védőfalat bármilyen egyedi rajz alapján ki tudjuk marni a kívánt vastagságból, legyen szó akár hallást segítő lyukakról, akár pénzátadó lyukról, vagy bevágásokról, hogy illeszkedjen a bolt kialakításához.

Bármilyen további kérdése felmerülne, kérem keressen minket bizalommal, a szolgáltatással kapcsolatban pedig kérjen árajánlatot tőlünk az árajánlat menüpontnál.

Üvegnyomtatás UV technológiával

Cégünk egyik fő profilja a direkt üvegnyomtatás, így erről fog szólni bejegyzésünk.

Az egyik nagy előnye a direkt üvegnyomtatásnak, hogy nem kell kasírozni a nyomathordozót az üvegre, így a pontatlanságból adódó elcsúszásokat ki lehet zárni. Továbbá a kasírozott fajtával szemben, a nyomathordozó nem fog elválni idővel az üvegtől, mivel itt az üvegen magán van rajta a grafikánk. Ha a nyomat közvetlenül van rajta az üvegen nem fog idővel a vinyl púposodni vagy buborékosodni, mint azt sok esetben tapasztalhatjuk.

Ezáltal bármilyen üveg megnyomtatható legyen szó; üvegajtóról, ablakról, zuhanykabinról, konyhai hátfalról, üveg térelválasztóról, üveg ajtóról, bútorüvegről vagy üvegasztalról.

Mint minden ez is az alapanyaggyártással kezdődik, ehhez külön beszállítókat kerestünk, hogy bármilyen egyedi igényt ki tudjunk elégíteni, legyen szó egyedi méretről, vágásokról vagy furatokról. Ezek a furatok és bevágások sokszor elkerülhetetlenek, mert pont ott van a konnektor, az elszívó, vagy más egyéb eszköz. Továbbá az üveg rögzítéséhez is fontos szerepet tölthetnek be egy-egy esetben. Az üveg legyártása után edzőkemencét alkalmazunk, hogy az üveg még ellenállóbb legyen a különböző körülményeknek.

Az alapanyag legyártása után, a hozzánk beérkezett üvegeket meg kell tisztítani minden szennyeződéstől; legyen szó szemmel látható és szemnek láthatatlan mikro szennyeződésekről. Kevesen tudják, hogy az üveg gyártásakor az üvegnek ugyan úgy van nyomtathatóbb fele, ahogy a papírok esetében (pl. szita vagy felsőoldal) és ezt egyedi mérőműszerrel állapítjuk meg, hogy a nyomat a lehető legtartósabb maradjon.

Ha leellenőriztük az üveg nyomtatható oldalát, illetve megtisztítottuk az üveget a szennyeződésektől, ezt követi egy különleges primeres kezelés, ami az üveg nyomtatására lett kifejlesztve. A nyomtatási kezeléséhez tartozik, minden üvegnél, hogy az üvegprimerrel le kell kezelni a nyomtatandó üvegfelületet, mert ez is növeli a nyomat tartósságát és minőségét. A primert bele kell polírozni az üvegbe a legjobb eredmény elérése érdekében.

A primeres kezelést követően jön a grafikai sablonkészítés folyamata. Az üveg méretére még rárakunk egy grafikai kifutós sablont és erre nyomtatjuk az üveg grafikáját. Az üveget több ember segítségével illesztjük rá a sablonra így tudjuk, hogy pontosan hova fog nyomtatni az üvegre az UV nyomtató. Ezzel a módszerrel létrehozhatunk olyan több üvegpanelből álló rendszert, ami teljesen egységes és egybefutó.

A grafikára, illetve az üvegre is figyelünk, hogy a tükörképét nyomjuk meg az üveg hátoldalára, hogy az üveg elölről tisztítható maradjon. Így például konyhai hátfal esetében is a szennyeződések, zsír és olajfoltok egyszerűen eltávolíthatóak lesznek. Üvegfal esetében két üveg közé tesszük a nyomatot, így mindkét oldalról tisztítható marad az üvegfelület. Megrendeléstől függően tudunk a nyomatra fehér fedőréteget is nyomtatni, ha nem szeretnénk, hogy átlátszó legyen. Ez azért fontos lépés, mert akkor a grafika jó alapokat kap és sokkal színhűbb lesz, mint átlátszó nyomat esetén.

Az üvegnyomtatást mindig a lehető legjobb nyomtatási beállításokkal végezzük, hogy minden ügyfelünk elégedett legyen a végeredménnyel. Nyomtatónk képes 1000 dpi (dot per inch) fölötti minőségben is nyomtatni, ami szemkápráztató eredményeket tud produkálni. Irodánkban mindig fellelhetőek egyedi üvegmintáink, amit előzetes megbeszélés alapján be tudunk mutatni.

Szakszerű felmérésben, illetve beszerelésben is tudunk segíteni, profi csapattal. Előzetes felmérés alapján dolgozunk mindig, hogy tudjuk mi lenne a legjobb megoldás.

Bármilyen további kérdése felmerülne, kérem keressen minket bizalommal, a szolgáltatással kapcsolatban pedig kérjen árajánlatot tőlünk az árajánlat menüpontnál.