Segítség

Segítség Nyomdai anyagok leadásához

Nyomdakész grafikákat .pdf formátumban tudunk fogadni. Ennél a lehetőségnél figyeljen arra, hogy a kész fájlok CMYK formátumban legyenek, lehetőleg 300 dpi 1:1 valós mérettel megegyező formában. A kifutó ideális esetben 5 mm-es, kerüljük az élesvágásban, hajtásban változó grafikát, mert az minimális eltérés esetén is szembetűnő. A nyomdakész grafikákra lehetőleg tegyünk vágójeleket is, még pontosabb vágáshoz pedig vágó kamerajeleket. Természetesen lehetőség van grafikai módosításra is nyomdánkon belül módosítási díj ellenében, így nyomdai szakember fogja előkészíteni a nyomdai anyagot. Az ilyen módosításokhoz kérjük csatolja az összes fontos láncszemet; illustrator, photoshop fájlokat, vektorokat, betűtípusokat, hogy a grafikai szerkesztés gördülékeny legyen.
 
A digitális stancoláshoz kis példányszám esetén kérjük a grafikán 4db sarkokban elhelyezett 3 mm sugarú fekete kört elhelyezni, melyet a stancon is tüntessen fel kitöltés nélkül. Ezekkel a szükséges kamerajelekkel lesz a digitális stanc a lehető legpontosabb. Természetesen nyomatlan dobozok esetében a kamerajelek elhagyhatók. Mindenképpen adja meg a vágási, hajtási oldalt. Kész stanc, vágási, illetve marás fájlokat .pdf, .dxd és .ard formátumban tudunk fogadni kizárólag. Pdf esetében figyeljünk, hogy a vonalvastagság minimális legyen, másképp dupla vonalasként érzékeli a rendszer a vonal két határát és elronthatja a vágást és hajtást.
 
Csomagolás és display tervezés esetén az információk a leghasznosabbak; próbálja a lehető legtöbb információt átadni nekünk, hogy a tervezés folyamatát tudjuk gyorsítani és pontosítani. Ilyen információk lehetnek az alapvető paraméterek: a termék, illetve termékek mérete: szélesség, hosszúság, magasság, sugár, átmérő. Esetleg a doboz belső vagy külső mérete, mert ez alapján tudunk a legpontosabban tervezni. Továbbá fontos szerepet játszik még a termék súlya, törékenysége, illetve hogy milyen anyagból van. Ha van javaslata az anyagot illetően (karton, B hullám, E hullám..stb) azt is figyelembe vesszük. Továbbá az is fontos információ, hogy milyen csomagolást szeretne termékének; szabványcsomagolás, egyedi és díszcsomagolás. Itt megkülönböztethetünk többféle csomagolási módszert, akár ragasztás szempontjából (önzáró, 1 ponton ragasztott, több ponton ragasztott). Kérés esetén tudunk küldeni szabványkatalógust Önnek teljesen díjmentesen, amivel könnyebben eltudja dönteni a kívánt csomagolást.
 
ECMA (karton doboz katalógus): ECMA_Catalog (Kattintson ide a megnyitáshoz)
FEFCO (hullámkarton doboz katalógus): FEFCO catalog (Kattintson ide a megnyitáshoz)
 
További kérdés, kérés esetén forduljon hozzánk bizalommal!